Другу музейну подорож «AРТ ВОЯЖ» розпочато (перша була представлена у вересні до міста Суми).
Цього разу Перший приватний музей сучасного мистецтва України вирушив у древнє й гарне місто Чернігів. На цей раз колекцію творів сучасних українських митців буде розташовано у Чернігівському обласному художньому музеї ім. Григорія Галагана.
Мета проєкту «Арт Вояж», який започатковано у 2010 році, презентація творів із збірки Першого приватного музею сучасного мистецтва України в різних містах нашої країни та за кордоном, акцентуючи увагу на яскравих творчих особистостях різних шкіл живопису.
Збірка Музею, яку збирав фундатор Музею Сергій Цюпко впродовж тридцяти років, налічує біля шести тисяч творів видатних українських митців – це графіка, живопис, скульптура та декоративно-ужиткове мистецтво ХХ-ХХІ століть.
Спеціально відібрані твори зі збірки Музею сучасного мистецтва України будуть експонуватися у стінах пам’ятки архітектури 19 століття на території древнього княжого міста з унікальною колекцією козацько-старшинського роду Галаганів та інших мистецьких шедеврів. Це є символічне поєднання сучасного мистецтва і скарбів минулих століть.
З 18 листопада мешканці Чернігова та гості міста побачать виставку
«АРТ ВОЯЖ проєкт. Чернігів».
Познайомитися з творчими роботами Агамян Олени, Бровді Івана, Волошинова Олега, Єржиковського Олега, Рапопорта Бориса, Толочко Віктора, Сельського Романа, сестер Яблонських Тетяни та Олени та інших талановитих художників зможуть усі охочі у двох залах Чернігівського художнього музею.
На виставці представлено українське мистецтво різних шкіл живопису – закарпатської, київської, кримської, львівської, одеської, харківської. Кожний автор – це цілий всесвіт енергії, думок, почуттів, вражень; це потік любові, щедрості та радості, а ще невтомна праця і виняткова харизма. Тому так вабить мистецтво на протязі століть тих, хто вдумливо роздивляється кожний мистецький твір й заохочує приходити знову і знову за неймовірними відчуттями до музейних залів.
Запрошуємо насолодитися унікальністю кожного полотна, відкрити для себе гармонічне поєднання кольору і форми та наповнитися невичерпною енергією життя.
Надихайтесь красою мистецтва українських майстрів у старовинних залах Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Галагана.

Музей відкрито для усіх бажаючих при умові дотримання заходів безпеки, які встановлені діючими нормами поведінки у громадських місцях.

Виставка триватиме з 18 листопада 2021 р. по 23 січня 2022 р.

Музей працює з 10.00 до 18.00 кожного дня, крім середи.
Адреса музею: м. Чернігів, вул. Музейна, 6
Посилання на ролик виставки: https://youtu.be/2KQkA8pnwOA